Η νέα γενιά του εμβληματικού αμερικανικού supercar κυκλοφορεί στις ΗΠΑ εδώ και αρκετές εβδομάδες, με την τιμή της βασικής έκδοσης να μην υπερβαίνει τα 60.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρώπη η καινούρια Corvette C8 θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 τόσο στο coupe αμάξωμα όσο και στο cabrio. Το υπέροχο κεντρομήχανο όχημα υψηλών επιδόσεων θα προσφέρεται αρχικά με το πακέτο Z51 Performance Package, προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, o V8 6.2 λίτρων κινητήρας στην C8 Z51 συνδυάζεται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, αποδίδει 495 ίππους και 637 Nm ροπής, με τα 0-96 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 310 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός της «ευρωπαϊκής» Corvette C8 στο κορυφαίο επίπεδο LT3 θα είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας από ρυθμιζόμενες αναρτήσεις «Magnetic Ride Control», έως τα αναβαθμισμένα φρένα της Brembo, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, συσκευή καταγραφής δεδομένων, σύστημα πλοήγησης και head-up display.

Η τιμή του αυτοκινήτου στη Βρετανία ορίστηκε στα 91.000 ευρώ για την coupe εκδοχή και στα 97.500 ευρώ για την cabrio, ενώ στη Γερμανία υπολογίζεται ότι θα είναι λίγο ακριβότερο.

Η αντίστοιχη Corvette στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κοστίζει 77.745 δολάρια.

Παρότι η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη ανάμεσα στις δύο ηπείρους, οι υποψήφιοι ευρωπαίοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα υπέροχο supercar σε εξαιρετική τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης