Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

H ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη νέα γενιά του απόλυτου best seller, καθώς και μια σειρά φωτογραφιών από τις δοκιμές εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη σχεδίαση του καινούριου Qashqai, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αφού το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο. Διακρίνεται όμως η αεροδυναμική σιλουέτα του, οι νέες ζάντες 19 ιντσών και τα επιθετικά φωτιστικά σώματα με τους πολύ λεπτούς προβολείς από κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το όνομα Qashqai αναγράφεται και στο φτερό, προσδίδοντας μια επιπλέον δόση κομψότητας. Οι διαστάσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ωστόσο, χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, το βάρος έχει μειωθεί κατά 60 κιλά και η ακαμψία έχει ενισχυθεί κατά 41%.

Κατά τα άλλα, το δημοφιλές crossover πατάει στην πλατφόρμα CMF-C υποστηρίζοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ProPilot with Nivi-link. Το εσωτερικό είναι ριζικά αναβαθμισμένο τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και συνδεσιμότητας.

Κινητήρες diesel δεν θα υπάρχουν. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο βενζίνης 1,33 λίτρου με ήπια υβριδική τεχνολογία σε δύο εκδόσεις ισχύος και μια plug-in hybrid έκδοση.

Η παραγωγή του οχήματος θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βρετανία, με το λανσάρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές να προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2021.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης