Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο crossover/SUV στην ιστορία της ισπανικής φίρμας, το οποίο μαζί με το Skoda Kodiaq αναμένεται να κλέψει την παράσταση στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ateca βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, έχει μήκος 4.363 χλστ., ύψος 1.600 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ. και μεταξόνιο 2.638 χλστ. Υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Tiguan και τοποθετείται απέναντι από το Nissan Qasqhai, τον ηγέτη της κατηγορίας οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Διακρίνεται για το σύγχρονο και δυναμικό design, τον πλούσιο εξοπλισμό, την ευρύχωρη καμπίνα και τα υψηλά επίπεδα εργονομίας και πρακτικότητας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οδική του συμπεριφορά εκπλήσσει ευχάριστα, όπως και η γκάμα των κινητήρων. Η Seat εξόπλισε το αυτοκίνητο με μια πλειάδα αποδοτικών και οικονομικών μηχανικών συνόλων. Στη βάση είναι τρικύλινδρος 1.0 Turbo, απόδοσης 110 ίππων, ακολουθεί ο 1.4 TSI με τους 150 ίππους και σύστημα  απενεργοποίησης κυλίνδρων, ο 1.6 TDI των 115 ίππων και ο 2.0 TDI απόδοσης 150 και 190 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με την έκδοση. Στη χώρα μας θα λανσαριστεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2017. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για τις τιμές, ωστόσο αναμένεται να κυμαίνονται σε ανταγωνιστικά επίπεδα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

       

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης