Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η νέα γραμμή παραγωγής που θα φιλοξενήσει το πανίσχυρο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι έτοιμη και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μονάδα της Lotus βρίσκεται στο Hethel, ακριβώς δίπλα από την εμβληματική ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας, στην οποία έχουν κάνει δοκιμές στο παρελθόν θρύλοι της F1, όπως οι Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi και Jim Clark.

Οι πρώτες παραδόσεις της Evija στους εκλεκτούς και πάμπλουτους πελάτες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται σε μεγάλο βαθμό στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διθέσιο ηλεκτροκίνητο hypercar είναι ένα από τα ισχυρότερα παγκοσμίως. Ένα τετράτροχο αριστούργημα απόδοσης 2.000 ίππων και 1.700 Nm ροπής. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, ενώ, για να πιάσει τα 300 χλμ./ώρα, απαιτούνται μόλις 9 δευτερόλεπτα.

Με τέρμα το γκάζι, η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει από τα 200 στα 300 σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να παραμένουν κολλημένοι στο κάθισμα, θαρρείς και κάποια αόρατη δύναμη τραβά την πλάτη τους προς τα πίσω. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320 χλμ./ώρα.

Οι ηλεκτροκινητήρες λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh, η οποία είναι συμβατή σε κάθε δίκτυο και μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 12 λεπτά. Αυτό που συναρπάζει ωστόσο είναι πως αναπληρώνει πλήρως την ενέργεια στον εκπληκτικό χρόνο των 18 λεπτών μέσω δικτύου ταχυφορτιστή 800 kW, εξασφαλίζοντας αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Η Evija θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες, με την τιμή να ορίζεται στα 1,9 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης