Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η τσεχική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία των SUV Coupe και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Vision iV έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης ως πρωτότυπο, ωστόσο η έκδοση παραγωγής δεν θα διαφέρει σημαντικά από το concept. Το όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, έχει μήκος 4,66 μέτρα, πλάτος 1.926 χλστ. και ύψος 1.613 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του είναι άκρως δυναμική και μοντέρνα, αναδεικνύοντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda. Η φωτιζόμενη γρίλια στη μάσκα, οι έντονες ακμές, οι μεγάλοι τροχοί, το μυώδες πίσω τμήμα και η κεκλιμένη οροφή προσδίδουν έναν σπορτίφ τόνο και μία κομψότητα.

Το εσωτερικό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, περιλαμβάνοντας ολοκαίνουργιες οθόνες και πληθώρα τεχνολογιών. Τα παραδοσιακά κουμπιά και οι διακόπτες έχουν καταργηθεί, όλες οι λειτουργίες ελέγχονται με την αφή μέσω των οθονών, με φωνητικές εντολές ή με χειρονομίες. Το smartphone του οδηγού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κλειδί και είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το σύστημα πολυμέσων του οχήματος.

Επίσης, θα είναι συμβατό με 5G, προβάλλοντας πληροφορίες για οτιδήποτε μέσω διαδικτύου. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι προηγμένες κάμερες και οι αισθητήρες που ελέγχουν οτιδήποτε συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου καθώς και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 306 ίππων που λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh, η οποία φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή. Η αυτονομία ανέρχεται στα 500 χιλιόμετρα, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης