Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Sony Honda Mobility, η οποία αποτελεί την κοινοπραξία με στόχο τη κατασκευή αυτοκινήτων μεταξύ της Honda και της Sony, ανακοινώνει ότι το πρώτο της όχημα θα βγει στους δρόμους το 2026.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία θα κατασκευάσει το μοντέλο στις εγκαταστάσεις της Honda στη Βόρεια Αμερική και θα το διαθέσει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες την άνοιξη του 2026 και στην Ιαπωνία στα τέλη του ίδιου έτους. Μια προεπισκόπηση του οχήματος θα δούμε στις 4 Ιανουαρίου 2023, στο Λας Βέγκας λίγο πριν από την Έκθεση Consumer Electronics Show.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας, η Sony Honda Mobility θα αρχίσει να λαμβάνει προπαραγγελίες για το πρώτο της μοντέλο το πρώτο εξάμηνο του 2025 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του ίδιου έτους.  Το μοντέλο θα έχει αυτονομία Επιπέδου 3, που σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι, και Επιπέδου 2+ κατά την αστική οδήγηση. Παράλληλα θα συνδέεται με το cloud και θα προσφέρει «ψυχαγωγία πέρα από τα όρια της οδήγησης», ενώ θα υπάρχει επίσης ένα «ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών» που θα τρέχει από το λογισμικό εντός του οχήματος.

Η Sony Honda Mobility θα επικεντρωθεί στην πώληση των οχημάτων της διαδικτυακά και θα υπάρχει μια εξατομικευμένη εμπειρία για κάθε πελάτη μετά την πώληση. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει εάν τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και από τους αντιπροσώπους της Honda. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης