Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα γενιά του εμβληματικού ιταλικού μοντέλου, η οποία προσφέρεται αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητη έκδοση μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 500 electric αναμένεται να έρθει στη χώρα μας στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, έχοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, πλουσιότερο εσωτερικό χώρο, πρωτοποριακές τεχνολογίες κι ένα ηλεκτρικό σύνολο που καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις των οδηγών όσον αφορά στις αστικές μετακινήσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh προσφέρει αυτονομία 320 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το ηλεκτρικό 500 εφοδιάζεται με ένα σύστημα ταχυφόρτισης 85kW. Για να αναπληρώσει ενέργεια σε ποσοστό 80% χρειάζεται μόλις 35 λεπτά, με το βύσμα «Combo 2 να δίνει τη δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

Φυσικά, μπορεί να φορτίσει και από το easyWallbox χάρη στο καλώδιο τύπου «Mode 3» που επιτρέπει τη φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιο φορτιστή με ισχύ φόρτισης έως 11kW.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα κίνησης (Normal, Range και Sherpa), καθώς και ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών και συστημάτων υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων είναι και η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2. Φυσικά, δεν λείπουν οι ψηφιακές οθόνες, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας και οι κάμερες.

Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 118 ίππους, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα.

Όσο για την τιμή, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης