Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι δύο νέες ειδικές εκδόσεις του πανίσχυρου ιταλικού μοντέλου είναι διαθέσιμες προς παραγγελία και στη χώρα μας. Τα Abarth 595 Monster Energy Yamaha και 595 Scorpioneoro θα κατασκευαστούν σε μόλις 2.000 μονάδες το καθένα, με την τιμή τους να ορίζεται στα 23.000€ και 23.700€ αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

595 Monster Energy Yamaha

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει εμπνευστεί από αισθητικής πλευράς από τη Yamaha YZR-M1 MotoGP. Το αμάξωμα είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, με λεπτομέρειες σε απόχρωση «tar cold gray». Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπλε σπορ καθίσματα με το λογότυπο της Yamaha, ενώ στο τούνελ της μετάδοσης βρίσκεται η αριθμημένη πλακέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον 1.4 T-jet κινητήρα απόδοσης 165 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με paddles για τις αλλαγές. Το κουμπί «Sport» στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza.

Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για τη συλλεκτική έκδοση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284 χλστ. (εμπρός) και 240 χλστ. (πίσω). Τέλος τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα.

 

595 Scorpioneoro

Το Scorpioneoro προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα, με τη ματ μαύρη οροφή να φέρει σχέδιο «σκακιέρας». Εξοπλίζεται με ζάντες 17 ιντσών σε απόχρωση χρυσού και αντίστοιχης απόχρωσης διακοσμητικά.

Στην καμπίνα τα σπορ καθίσματα «Scorpioflage» έχουν επένδυση από μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία ώστε να συγκρατούν καλύτερα το σώμα του οδηγού κατά τη γρήγορη οδήγηση. Στο προσκέφαλο η λέξη «Scorpioneoro» κυριαρχεί μαζί με την ιταλική σημαία, ενώ το ταμπλό με τα ματ μαύρα στοιχεία, η χρυσή πλακέτα στο κεντρικό τούνελ και τα ειδικά ταπέτα ολοκληρώνουν την εικόνα.

Εφοδιάζεται με το ίδιο μοτέρ, με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στα 6,5kg/hp και τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης