Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του κορυφαίου SUV της ιαπωνικής φίρμας είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, με τις τιμές να ξεκινούν από 51.950 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Toyota RAV4 PHEV τροφοδοτείται από τον 2,5 λίτρων βενζινοκινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία χωρητικότητας 18.1 kWh. Το plug-in υβριδικό σύνολο αποδίδει 306 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι μόλις 1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 22 γρ./χλμ. Μέσα στην πόλη και με φορτισμένη την μπαταρία μπορεί να καλύψει αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως 98 χλμ.

Σε μικτές συνθήκες, η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 75 χιλιόμετρα με ανώτερη τελική τα 135 χλμ./ώρα
Πρόκειται για το ισχυρότερο RAV4 που έχει κατασκευαστεί και το πιο εντυπωσιακό από πλευράς εμφάνισης. Εξαιρετικά αποδοτικό υβριδικό σύνολο

Εξοπλίζεται με ζάντες 18 και 19 ιντσών, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, νέα πακέτα επενδύσεων, σύστημα τετρακίνησης AWD-i, το «Toyota Safety Sense», σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και όλες τις εφαρμογές συνδεσιμότητας.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προφίλ οδήγησης (EV, HV,  Auto EV/HV και Charging), επιλέγοντας αυτός τη λειτουργία του plug-in hybrid συνόλου ανάλογα τις συνθήκες και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Το RAV4 PHEV προσφέρεται με καλώδιο τύπου Type 2 Mode 2 και υποδοχή γρήγορης φόρτισης. Για την ταχύτερη αναπλήρωση της ενέργειας, η Toyota συνιστά καλώδιο Type 2 Mode 3 32 A και τη μονάδα wallbox.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων εκδόσεων εξοπλισμού.

Αναλυτικά οι τιμές: 

RAV4 Plug-in Hybrid Active Plus:51.950€
RAV4 Plug-in Hybrid Style: 53.970€
RAV4 Plug-in Hybrid Style Plus: 56.620€
RAV4 Plug-in Hybrid Black Edition: 60.800€

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Toyota ετοιμάζει hypercar με 1.000 ίππους

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Toyota Yaris Cross;

Το νέο μικρό μοντέλο της Toyota θα κατασκευάζεται στην Τσεχία

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης