Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το νέο μεσαίο premium wagon της σουηδικής φίρμας, με τις κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, τον σύγχρονο σχεδιασμό, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και το λειτουργικό εσωτερικό, βρίσκεται ήδη στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουργιο V60 διαθέτει μία από τις πιο ευρύχωρες και πρακτικές καμπίνες, προσφέροντας άπλετο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Απευθύνεται σε οικογενειάρχες που αναζητούν ένα μοντέρνο και προηγμένο αυτοκίνητο, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και μεγάλα ταξίδια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εξοπλισμό του έχουν ενσωματωθεί όλα τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και οι high-tech τεχνολογίες της Volvo. Προσφέρει οτιδήποτε επιζητεί ο υποψήφιος αγοραστής, κάνοντας την οδήγηση πραγματική εμπειρία. Παράλληλα, είναι από τα πιο ασφαλή της αγοράς, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP.

Βασικά συστήματα:

• Αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation)

• Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (On coming Lane Mitigation)

• Αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του (On coming Mitigation by Braking)

Προαιρετικά:  

• Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, αναβαθμισμένο για ακόμη καλύτερη απόδοση στις καμπές του δρόμου

• IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), «Rear Collision Warning» και «Cross Traffic Alert» με αυτόματο φρενάρισμα

Φυσικά, από τον βασικό εξοπλισμό δεν λείπει η κεντρική οθόνη αφής, οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί με χειριστήρια σε σχήμα διαμαντιού, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σύστημα κλιματισμού και ο περιστροφικός επιλογέας προγραμμάτων οδήγησης.

Για την κίνηση φροντίζουν οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, με τεχνολογία Plug-in Hybrid. Οι τιμές ξεκινούν από €44.928 για την έκδοση D3 των 150 ίππων, από €51.324 για την D4 με τους 190 ίππους και από  €54.648 για την Τ6 AWD με τους 310 ίππους. Οι δύο κορυφαίες επαναφορτιζόμενες εκδόσεις, απόδοσης 390 και 340 ίππων θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου V60

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης