Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, υψηλές επιδόσεις, εξαιρετική οδηγική αίσθηση και πλούσιος εξοπλισμός. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης του Countryman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Countryman Plug-In Hybrid τροφοτοδείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 224 ίππων. To σύστημα τετρακίνησης διοχετεύει την ισχύ στους εμπρός και πίσω τροχούς ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, με τις εκπομπές CO2 να μην υπερβαίνουν τα 47 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με φορτισμένη την μπαταρία, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 51 χιλιόμετρα. Όσο για την αυτονομία, αγγίζει τα 500 χλμ.

Η λιανική τιμή του βρετανικού μοντέλου ξεκινά από 44.300 ευρώ, ωστόσο για τους εταιρικούς χρήστες ο φόρος είναι μηδενικός, καθώς η τιμή προ φόρων είναι κάτω από €40.000.

Επίσης το plug-in hybrid Countryman είναι διαθέσιμο και με το εξοπλιστικό πακέτο «ΜΙΝΙ Yours Plus», περιλαμβάνοντας πληθώρα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης, όπως σπορ καθίσματα οδηγού, πακέτο αποθηκευτικών χώρων, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, προβολείς LED, πακέτο φωτισμού, ΜΙΝΙ Excitement, υπηρεσίες eDrive, πληροφορίες κίνησης στους δρόμους (RTTI), Concierge Services, E Drive Services (Remote Services), Apple CarPlay.

Δεν λείπουν η γυάλινη οροφή Panorama, οι ζάντες 19’’ MINI Yours, τα ελαστικά runflat, τα αντιηλιακά κρύσταλλα, τα θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, η επένδυση ουρανού ανθρακί, το σπορ δερμάτινο τιμόνι ΜΙΝΙ Υours, το Driving Assistant, το πακέτο εξωτερικών καθρεφτών, η αυτόματη λειτουργία της πόρτας του πορτμπαγκάζ, οι ράγες οροφής, το Parking Assistant και το χρώμα οροφής σε μαύρο, ασημί, λευκό ή στην απόχρωση αμαξώματος,το  ηχοσύστημα Harman Kardon, το MINI Connected XL, οι υπηρεσίες ConnectedDrive, η ασύρματη φόρτιση και το σύστημα πλοήγησης.

Το  Countryman Plug-In Hybrid με το πακέτο εξοπλισμού «MINI Yours Plus» κοστίζει €55.610 (λιανική τιμή προ φόρων €39.950), έχει επίσης μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης και προνομιακό επιτόκιο 4,9% με το πρόγραμμα «ALL IN MINI».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης