Το νέο μοντέλο της σουηδικής φίρμας ονομάζεται Regera, χαρακτηρίζεται από την ίδια ως «megacar» και θα κατασκευαστεί σε μόλις 80 μονάδες, έπειτα από παραγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά του στα σουηδικά σημαίνει «κυριαρχία» και αποτελεί το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Πρόκειται για το απόλυτο τετράτροχο, ένα όχημα με ακραία σχεδίαση, εκπληκτική αεροδυναμική, προηγμένες τεχνολογίες και επιδόσεις που «κόβουν την ανάσα».

Τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V8 5.0 twin turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 1.100 ίππων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία παράγουν στιγμιαία σχεδόν 700 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης στους 1.800 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό βάρος με όλα τα υγρά και πλήρες καύσιμο ανέρχεται στα 1.420 κιλά, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-400 σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, ενώ επιταχύνει από τα 150 στα 250 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξωπραγματικές δυνάμεις, διαθέτει σύστημα traction control και ESP με τρία προγράμματα λειτουργίας (wet, normal και track), αγωνιστική ανάρτηση και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

Πρόσφατα, ο επίσημος αντιπρόσωπος της Koenigsegg στη Βρετανία, με την επωνυμία SuperVettura, ανακοίνωσε πως το Regera είναι διαθέσιμο για παραγγελία. Η τιμή ορίστηκε στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ και ημερομηνία παράδοσης είναι η 1η Δεκεμβρίου του 2016.

Για όποιον ενδιαφέρεται, να ενημερώσουμε πως αμέσως μετά την παραγγελία, ο πελάτης δέχεται ένα e-mail από την Koenigsegg ώστε να διαλέξει το χρώμα που επιθυμεί για το αυτοκίνητό του. Η απάντηση που θα στείλει πρέπει να είναι οριστική, καθώς αν μέσα στον 1,5 χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να το παραλάβει, επιθυμεί να αλλάξει το χρώμα, τότε πρέπει να πληρώσει 60.000 ευρώ, επιπλέον. Επίσης, ο χρόνος αναμονής αυξάνεται κατά 3 μήνες, καθώς κάθε μονάδα κατασκευάζεται στο χέρι και τα χρώματα είναι ειδικά επεξεργασμένα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης