Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η κορυφαία έκδοση του πιο καλοπουλημένου SUV με τα δυναμικά χαρακτηριστικά και τις εξαιρετικές επιδόσεις έφθασε στη χώρα μας. Το Tiguan R είναι άμεσα διαθέσιμο προς παραγγελία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα  67.250 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το ισχυρότερο Tiguan που κυκλοφορεί. Τροφοδοτείται από τον αναβαθμισμένο 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 320 ίππων και 420 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG7 και η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion με λειτουργία «Torque Vectoring».

Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Οι μηχανικοί της Volkswagen έχουν επέμβει σε όλα τα μηχανικά μέρη, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη και το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χλστ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επτά προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Race, Individual, Offroad, Snow και Offroad Individual). Το «Race» ενεργοποιείται με το πάτημα του κουμπιού R, που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι. Τετρακίνητο με 320 ίππους και 420 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ευστάθειας έχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης, με τα ημιμπάκετ καθίσματα να προσφέρουν εξαιρετική στήριξη στο σώμα.

Το Tiguan R 2.0 TSI 4Motion πατάει σε ζάντες 20 ιντσών και προαιρετικά 21΄΄, φέρει μεγαλύτερους προφυλακτήρες, επιπλέον εισαγωγές αέρα, διαχύτη, τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης -έξτρα η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic-, αεροδυναμικά βοηθήματα σε μαύρο γυαλιστερό, καπάκια καθρεπτών σε ματ χρωμιωμένη απόχρωση, πίσω πτέρυγα και φρένα με μπλε δαγκάνες.

Στη Γερμανία η τιμή του ξεκινά από 56.700 ευρώ.

Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Σπορ, δυναμικό, γρήγορο και άκρως απολαυστικό

Η εξάτμιση της Akrapovic με τις τέσσερις απολήξεις προσφέρεται προαιρετικά.

Το κουμπί "R" βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

 

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα

To νέο Tiguan μπορεί να κάνει 60 χιλιόμετρα χωρίς να κάψει ούτε ένα λίτρο βενζίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης