Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, περιορισμένες εκπομπές ρύπων, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, πλούσιος εξοπλισμός και άψογη οδική συμπεριφορά. Η υβριδική έκδοση του νέου Clio βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, με τις τιμές να ξεκινούν από 24.990 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Clio E-TECH τροφοδοτείται από υβριδικό σύστημα απόδοσης 140 ίππων, προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό 80% των αστικών μετακινήσεων, γεγονός που εξασφαλίζει μια οικονομία της τάξης του 40% σε σχέση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό περιβάλλον κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων με νέα γραφικά και οθόνη αφής 7 ή 9 ιντσών με πληθώρα λειτουργιών. Ο ειδικά σχεδιασμένος μοχλός ταχυτήτων είναι διακοσμημένος με το λογότυπο «E-TECH» και το κλασικό μπουτόν «Stop-and-Start» έχει αντικατασταθεί από ένα, αποκλειστικό για την έκδοση, πλήκτρο EV (Electric Vehicle).

Η μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών και φορτίζεται κατά το φρενάρισμα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται, σύμφωνα με τη Renault, στα 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι κάτω από 100 γρ./χλμ. με βάση τον κύκλο WLTP.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εκδόσεων εξοπλισμού (Expression Plus, Dynamic και RS Line).

Αναλυτικά οι τιμές:

Clio E-Tech Expression Plus: 24.990 ευρώ
Clio E-Tech Dynamic: 26.730 ευρώ
Clio E-Tech RS Line: 27.690 ευρώ

Τα πιο εντυπωσιακά συστήματα του νέου Renault Clio

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης