Του Λουκά Παπαλάμπρου

Διαθέσιμη προς παραγγελία είναι στη χώρα μας η A 35 AMG, το πιο προσιτό οικονομικά αυτοκίνητο που φέρει την υπογραφή του φημισμένου τμήματος επιδόσεων από το Affalterbach.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η A 35 έρχεται για να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των απλών εκδόσεων της A-Class με την πανίσχυρη A 45. Κοστίζει 57.640 ευρώ και τροφοδοτείται από τον δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 306 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG Performance 4MATIC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,7 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να σταματά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP κυμαίνεται από τα 7,3 έως τα 7,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 167-169 γρ./χλμ.

Το αυτοκίνητο είναι ένα αυθεντικό AMG, έχοντας επιθετικό bodykit που περιλαμβάνει μεγαλύτερους προφυλακτήρες και αεραγωγούς, διαχύτη, δύο απολήξεις της εξάτμισης, σταθερή πίσω πτέρυγα, ζάντες 18 ιντσών και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ο οδηγός κάθεται στo μπάκετ κάθισμα της AMG Performance, έχοντας μπροστά του ένα flat-bottom τιμόνι και τις δύο τεράστιες οθόνες του συστήματος πολυμέσων MBUX. Μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε προφίλ (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual), προσαρμόζοντας την απόκριση του γκαζιού, την ακρίβεια του τιμονιού, τον ήχο του κινητήρα και τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις AMG Ride Control, ανάλογα με το οδόστρωμα και τις συνθήκες.

Για την επιβράδυνση της A 35 φροντίζουν οι τετραπίστονες monoblock δαγκάνες με δίσκους 350 χλστ. εμπρός και οι μονοπίστονες με δίσκους 330 χλστ. πίσω.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης