Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του best seller SUV της γερμανικής φίρμας ξεκινά την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχικά από τη χώρα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tiguan e-Hybrid είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία έναντι του ποσού των 42.413 ευρώ. Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 245 ίππους και η ροπή τα 400 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων. Το Tiguan eHybrid ξεκινά ηλεκτρικά με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί επαρκώς. Η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία φθάνει τα 50 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, καλύπτοντας τις μέσες ημερήσιες αποστάσεις.

Στο e-Mode μπορεί να οδηγηθεί σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα. Από εκεί και πάνω, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα σε υβριδική λειτουργία. Επίσης υπάρχει και προφίλ GTE για υψηλές επιδόσεις και δυναμική οδήγηση, παρέχοντας τη μέγιστη ισχύ.

Η μπαταρία φορτίζεται από τη θύρα φόρτισης που υπάρχει στο εμπρός φτερό, από την πλευρά του οδηγού. Ανάλογα με την πηγή ισχύος, η φόρτιση πραγματοποιείται με εναλλασσόμενο ρεύμα 2,3 ή 3,6 kW (AC).

Το μοντέλο προσφέρεται σε τρία πακέτα εξοπλισμού (Life, Elegance και R-Line), περιλαμβάνοντας στάνταρ τα συστήματα ACC (Adaptive Cruise Control), Front Assist με αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση παρκαρίσματος (Park Distance Control) και Lane Assist. Επίσης δεν λείπουν οι προβολείς LED, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η οθόνη αφής και ο αυτόματος κλιματισμός τριών ζωνών.

Στη χώρα μας, το VW Tiguan e-Hybrid αναμένεται στις αρχές του 2021.

 

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα

Το πιο ισχυρό και γρήγορο VW Tiguan

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης