Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η εμπορική πορεία της νέας γενιάς του πιο διάσημου hot hatch του κόσμου ξεκινά αρχικά από την τοπική αγορά. Η Volkswagen άνοιξε τις παραγγελίες στη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 37.607,38 ευρώ (με το κιβώτιο DSG7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο Golf GTI προσφέρεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα και με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Φέρει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, δύο απολήξεις της εξάτμισης, μία διακριτική πίσω πτέρυγα, αποκλειστικού σχεδιασμού ζάντες 17, 18 και 19 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και το λογότυπο GTI στη γρίλια της μάσκας και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα καθίσματα με την καρό επένδυση, το τριάκτινο τιμόνι με το σήμα της έκδοσης και τα κόκκινα διακοσμητικά σε κονσόλα και πόρτες. Το Digitan Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και την οθόνη αφής 10΄΄ περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου είναι πλήρης, με τη Volkswagen να εμπλουτίζει τη φαρέτρα του GTI με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης και ασφάλειας, από το αυτόματο φρενάρισμα έως το Travel Assist και το Car2X. Το τελευταίο αξιοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα σε απόσταση 800 μέτρων συνυπολογίζοντας τις πληροφορίες από την οδική σήμανση και προειδοποιώντας τους οδηγούς άλλων Car2X οχημάτων για επικίνδυνες καταστάσεις.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος TSI κινητήρας απόδοσης 245 ίππων και 370 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το αυτόματο DSG7.

Όπως ανέφερε η γερμανική φίρμα, το νέο Golf GTI είναι σαφώς πιο γρήγορο και ισορροπημένο, με την ανάρτηση να έχει πιο σφιχτή ρύθμιση και το σύστημα διεύθυνσης να έχει βελτιωθεί σημαντικά. Στα έξτρα υπάρχει και το σύστημα «Dynamics Manager», παρεμβαίνοντας στην ενεργή ανάρτηση (Dynamic Chassis Control) και το ηλεκτρονικό ελεγχόμενο διαφορικό (XDS).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης