Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 45 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Golf GTI, η Volkswagen δημιούργησε μια ειδική έκδοση για τη νέα γενιά του εμβληματικού μοντέλου. Από το 1976 η VW έχει πουλήσει 2,3 μονάδες του GTI

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf GTI Clubsport 45 φέρει το πακέτο «Race» περιλαμβάνοντας σπορ σύστημα εξάτμισης για πιο έντονο ήχο, ζάντες 19 ιντσών Scottsdale σε μαύρη απόχρωση με Tornado Red πινελιές, μαύρη οροφή και πτέρυγα, διαχύτη με διπλές απολήξεις της εξάτμισης, κόκκινο φινίρισμα στη μάσκα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, προεκτάσεις των μαρσπιέ και το λογότυπο «45».

Στο εσωτερικό είναι ίδιο με αυτό του Clubsport. Οι μόνες αλλαγές εντοπίζονται στο τιμόνι με το σήμα «45» και στα σπορ καθίσματα με το λογότυπο «GTI» στις πλάτες. Διαφορετικές είναι και οι επενδύσεις, με τις ψηφιακές οθόνες και τα συστήματα υποβοήθησης να προσφέρονται στάνταρ.

Φυσικά, δεν λείπουν τα φώτα IQ.Light LED και το  ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο διαφορικό. Ο δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων με πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επετειακό VW Golf GTI Clubsport 45 είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία, με την τιμή του να ορίζεται στα 47.790 ευρώ.

19άρα ζάντα με κόκκινες πινελιές και κόκκινη δαγκάνα των φρένων

Πανέμορφο το εσωτερικό του αυτοκινήτου

 

Η τιμή του Volkswagen Golf R των 320 ίππων στην Ελλάδα

Πόσα τέλη κυκλοφορίας πληρώνει η νέα έκδοση 1.5 eTSI του VW Golf;

Τετρακίνηση 4MOTION και φύγατε για τα χιόνια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης