Πόσο καίνε τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 18:03
Πόσο καίνε τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λανσαριστούν στην Ελλάδα οι νέες plug-in hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass, δύο αυθεντικά Jeep με υψηλές εκτός δρόμου δυνατότητες και εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά Renegade 4xe και Compass 4xe συνδυάζουν τον 1.3 turbo κινητήρα βενζίνης με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία 11,4kWh. Η μπαταρία φορτίζεται από το δημόσιο δίκτυο φόρτισης ή από το αποκλειστικό οικιακό easyWallbox της εταιρείας.

Τα μοντέλα προσφέρονται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με απόδοσης 190 ίππους στις Limited και 240 ίππους στις Trailhawk. Η υψηλή ροπή εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις, με τα 0-100 να έρχονται σε 7,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Χάρη στο plug-in hybrid σύνολο, τα Jeep μπορούν να καλύψουν μία απόσταση 50 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με ανώτερη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα.

Εκπέμπουν κάτω από 50 γρ./χλμ. CO2 και σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2,1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Electric, Hybrid, E-Save), με το πρώτο να είναι ιδανικό για κίνηση μέσα στην πόλη χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το δεύτερο να συνδυάζει και τα δύο μοτέρ και το τρίτο να εστιάζει στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας.
Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή «Sport» για πιο δυναμική οδήγηση και η «E-Coaching» η οποία προτείνει στον κάτοχο και εφαρμόζει την ιδανική διαχείριση ενέργειας.

Ο εξοπλισμός των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης ADAS και όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, καθώς και μια σειρά έξυπνων εφαρμογών όπως η «My eCharge» που βοηθά στη διαδικασία χρήσης και πληρωμής της φόρτισης σε δημόσιο δίκτυο.


 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 18:03