Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έχοντας λάβει ήδη την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP, το νέο Kuga προσφέρει μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν στην πρόληψη των ατυχημάτων μειώνοντας συγχρόνως τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα κλασικά crash test, o ευρωπαϊκός οργανισμός θέσπισε μια νέα σειρά δοκιμασιών για τα αυτοκίνητα, αξιολογώντας τη λειτουργία των τεχνολογιών. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Assisted Driving» και στόχος των εμπειρογνωμόνων του Euro NCAP είναι να δουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kuga βαθμολογήθηκε με 66% στην κατηγορία «Driver Engagement» και με 86% στην «Safety Backup», ξεπερνώντας σε βαθμούς πολυτελή μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Θυμίζουμε ότι, το SUV της Ford εξοπλίζεται με τα «Adaptive Cruise Control (ACC)», «Speed Sign Recognitio» και «Lane Centring», τα οποία μέσω ραντάρ και κάμερας παρακολουθούν τον δρόμο και τα προπορευόμενα οχήματα προσφέροντας αυτόματα τη δυνατότητα στο όχημα να συμβαδίζει με την κυκλοφορία και τη ροή της κίνησης λαμβάνοντας υπόψη και τους περιορισμούς ταχύτητας σε πολλά οδηγικά σενάρια.

Φυσικά, δεν λείπει το αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών και οι τεχνολογίες «Blind Spot Assist» και «Intersection Assist».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης