Εξαιρετική ήταν η εμπορική και οικονομική πορεία της ισπανικής φίρμας το περασμένο έτος, παρέχοντας μία σταθερή βάση για την οικοδόμηση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Seat σημείωσε ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 346 εκατομμύρια ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 57,5% φθάνοντας τα 352 εκατ. και ο κύκλος εργασιών εμφάνισε άνοδο σε ποσοστό 11,7%, με συνολικό ποσό 11,157 δισ. ευρώ.

Το 2019, η Seat διέθεσε 1,259 δισ. ευρώ για να επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα, κυρίως για την ανάπτυξη νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από τον όγκο αυτό, 705 εκατομμύρια διατέθηκαν αποκλειστικά στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, καθιστώντας την εταιρεία τον κορυφαίο βιομηχανικό επενδυτή της χώρας στον τομέα R&D. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον οι λειτουργικές ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 56,2% σε 1,092 δισ. ευρώ, με τη Seat να βρίσκεται στο Top10 της Ισπανίας, όσον αφορά στη λειτουργία των ταμειακών ροών.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης