Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Εν μέσω αυξημένης ζήτησης για τα αυτοκίνητά της, η Porsche σημείωσε άλματα σε κέρδη και έσοδα το διάστημα Ιανουαρίου – Ιούνιου, παρά τους περιορισμούς και τα προβλήματα που συνεχίζει να προκαλεί ο Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα από τη Στουτγάρδη εμφάνισε έσοδα 16,53 δις ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα κέρδη εκτοξεύθηκαν κατά 127%, αγγίζοντας τα 2,79 δις ευρώ. Όσο για τις καθαρές ταμειακές ροές ήταν στα 2,6 δις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νούμερα αυτά είναι αρκετά υψηλότερα και από το 2019, χρονικό διάστημα το οποίο είναι σαφώς πιο ενδεικτικό, καθώς η αγορά δεν αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Από πλευράς πωλήσεων, η φημισμένη μάρκα πέτυχε νέο ρεκόρ, με τις παραδόσεις να ανέρχονται σε 153.656 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Όπως δήλωσε ο Oliver Blume, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, η εταιρεία παραμένει εντός όλων των στόχων. Οι παραπάνω επιδόσεις επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία και την επιτυχή μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό και την ψηφιοποίηση.

Όσο για τα αυτοκίνητα που επιλέγουν οι πελάτες, οι 4 στους 10 αγοράζουν εξηλεκτρισμένα σπορ μοντέλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η υπέροχη Porsche 911 GT3 Touring

Η Porsche μάς δείχνει τo εσωτερικό του μέλλοντος

Νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nürburgring έκανε η Porsche

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης