Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η χρονιά που πέρασε ήταν η καλύτερη στην ιστορία της αμερικανικής φίρμας παρά την πανδημία και τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε κάθε τομέα. Η εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την Καλιφόρνια έκανε ρεκόρ κατασκευής και πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, από το εργοστάσιο της Tesla βγήκαν συνολικά 509.737 αυτοκίνητα και παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο τα 499.550 από αυτά. Το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ήταν το καλύτερο για τη μάρκα, αφού πούλησε πάνω από 180.000 οχήματα.

Best seller μοντέλα ήταν τα Model 3 και Model Y και μάλιστα με τεράστια διαφορά. Τα δύο αυτά οχήματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των αγοραστών, σημειώνοντας 454.932 ταξινομήσεις και αντιπροσωπεύοντας το 86% των πωλήσεων. Τα υπόλοιπα 57.039 αφορούσαν τα Model S και Model X.

Με την παραγωγή να ξεκινά στο εργοστάσιο της Σαγκάης και τις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις (gigafactory) στo Βερολίνο της Γερμανίας να ετοιμάζονται, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Tesla θα καταγράψει νέα ρεκόρ το 2021, αν και ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο σκληρός από ποτέ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Ήρθαν τα πρώτα Tesla στην Ελλάδα – Πού θα γίνονται το service και η φανοποιία

Πιο ακριβό το Tesla Model S στην Ελλάδα

Η Tesla ζητά 500 δολάρια για να βάλει ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης