Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων παραμένουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα παρά τις υψηλές τεχνολογίες που ενσωματώνουν τα σύγχρονα μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συναγερμοί μπορεί να αποθαρρύνουν τους κλέφτες. Ωστόσο, όταν τα οχήματα βρίσκονται σταθμευμένα στον δρόμο όλη τη νύχτα, οι κάτοχοί τους ενδέχεται να αγνοήσουν τον συναγερμό ή ακόμα και να μην τον ακούσουν καθόλου.

Προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες ένα «δίχτυ ασφαλείας», η Ford δημιούργησε το πρωτοποριακό  σύστημα προστασίας «SecuriAlert» που συνδέεται με smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πώς λειτουργεί το SecuriAlert

Το σύστημα ενεργοποιείται εύκολα μέσω της εφαρμογής για smartphone «FordPass». Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του οχήματος και το ενσωματωμένο μόντεμ «FordPass Connect», αναγνωρίζει τυχόν απόπειρα εισόδου στο όχημα, αποστέλλοντας άμεσα ειδοποίηση (push notification) στο τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Πρωτοποριακό σύστημα προστασίας από τη Ford.

Μάλιστα, η εφαρμογή «FordPass» αποκαλύπτει την ώρα και τον λόγο για τον οποίο το «SecuriAlert» σήμανε συναγερμό -μέσω του smartphone-, καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως στέλνει ειδοποιήσεις ακόμη κι αν γίνει απόπειρα ανοίγματος μιας πόρτας με κλειδί – μία ενέργεια που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος.  Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρωμα… βενζίνης από τη Ford

1.000άρι υβριδικό και με αυτόματο 7άρι κιβώτιο το Ford Puma

H Ford Mustang Mach-E GT κάνει τα 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης