Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης 

Είτε είστε υπέρ της αυτοκίνησης είτε κατά, οφείλετε να παραδεχθείτε πως εξαιτίας της τα αυτοκίνητα δείχνουν πιο φουτουριστικά από ποτέ. Πλέον η σχεδίαση τους είναι εξαιρετικά πιο αεροδυναμική, με μεγαλύτερους τροχούς αλλά και κλειστές γρίλιες μιας και η εισαγωγή αέρα πλέον δεν είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σχετικά με το πόσο ομορφότερα έχουν γίνει πλέον τα αυτοκίνητα, αποτελεί και το ψηφιακό σχέδιο του ανεξάρτητου σχεδιαστή Carlos MM ο οποίος οραματίστηκε πως θα μπορούσε να μοιάζει το Peugeot 605 Presence.

Το εν λόγω σχέδιο απεικονίζει ένα μοντέλο βασισμένο σε μία πλατφόρμα λίγο μεγαλύτερη από αυτή του γνωστού 508, η οποία φιλοξενεί μπαταρία ιόντων λιθίου 100kWh και παρέχει τετρακίνηση. Η ριζοσπαστική του σχεδίαση δείχνει ίσως πως θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της γαλλικής φίρμας.

Το μπροστινό μέρος ξεχωρίζει χάρη στους εντυπωσιακούς προβολείς LED, ενώ το καπό διαθέτει εγκοπές για πιο αγριεμένο look. Η υπέροχη σχεδίαση του μπροστινού άκρου συνεχίζεται κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου χάρη στα αεροδυναμικά καλύμματα τροχών και τη θύρα φόρτισης με μια μικρή οθόνη που λειτουργεί και ως προσωπικός βοηθός. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το 605 Presence έχει μικρές κάμερες αντί για παραδοσιακούς καθρέφτες, ενώ στερείται επίσης χειρολαβών θυρών. Highlight η πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ το πίσω μέρος του Peugeot 605 Presence, έχει απλά αλλά επιθετικά πίσω φώτα LED και έναν συναρπαστικό προφυλακτήρα που δίνει στο αυτοκίνητο μια πολύ μυώδη εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό όλα είναι ψηφιακά ενώ ταμπλό και οθόνη ψυχαγωγίας είναι ολογραφικά και προβάλλουν τις πληροφορίες σε 3D απεικονίσεις. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης