Του Λουκά Παπαλάμπρου

«H Bugatti δεν μένει ποτέ ακίνητη». Με αυτή την έκφραση, ο επικεφαλής της φημισμένης γαλλικής φίρμας κατασκευής εξωτικών οχημάτων, μιλά για την ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία από το Molsheim,όπως και όλες οι υπόλοιπες έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων και των μονάδων παραγωγής λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, τα ανώτερα στελέχη, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, έστω και από το σπίτι.

Ο Stephan Winkelmann, επικεφαλής της Bugatti, ο οποίος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του έστω και από το γραφείο του στην οικία που διαθέτει στη Γαλλία, μιλά για το καθημερινό πρόγραμμά του, με ποιους μιλάει, ποιο είναι το ωράριό του.

Η ημέρα του 56χρονου Ιταλο-Γερμανού ξεκινά στις 7 το πρωί. Ενημερώνεται για την επικαιρότητα, τρώει πρωινό και ελέγχει τα e-mail του. Στις 8:30 π.μ. φιλοξενεί την πρώτη από τις πολλές τηλεδιασκέψεις. Αυτή πραγματοποιείται με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στη συνέχεια συνομιλεί με τους επικεφαλής όλων των τμημάτων, από τον σχεδιασμό έως την ανάπτυξη, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Ενημερώνεται για όλα τα θέματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου στις 12 το μεσημέρι απολαμβάνει το γεύμα του. Ελέγχει εκ νέου τα μηνύματα σε e-mail και τηλέφωνο και παρακολουθεί τις ειδήσεις.

Στις 2 μ.μ. μιλά με τους διευθυντές προϊόντων. Όπως υποστηρίζει, η ανάπτυξη νέων προϊόντων δεν σταματά. Ούτε τα Σαββατοκύριακα, ούτε τις γιορτές και σίγουρα όχι λόγω της πανδημίας. Όρια στη δημιουργικότητα δεν μπαίνουν. Νέες ιδέες παρουσιάζονται συνεχώς και πρέπει να αξιοποιούνται. 

Μέχρι νωρίς το απόγευμα συνεχίζει να είναι σε άμεση επαφή με τους συνεργάτες τους. Στη συνέχεια γυμνάζεται, μιλάει με τη μητέρα του και καλούς φίλους. Αυτό που απολαμβάνει περισσότερο όμως είναι τα βιβλία.

«Για εμένα, το μοναδικό πλεονέκτημα από όλο αυτό που ζούμε είναι ότι έχω το χρόνο να διαβάζω βιβλία. Μέχρι πρότινος δεν είχα το χρόνο να διαβάσω κανένα. Τώρα αφιερώνω αρκετές ώρες. Αυτή την στιγμή διαβάζω την αυτοβιογραφία του Charles de Gaulle και ένα υπέροχο βιβλίο για τους Γάλλους αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ινδοκίνα. Στο ράφι μου βρίσκεται και το Bugatti Queen, που αφηγείται την ιστορία της οδηγού αγώνων Hellé Nice», δήλωσε ο Winkelmann.

Επίσης, δύο φορές την εβδομάδα επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων απασχολείται για λόγους ασφαλείας και θέλει να τους βλέπει από κοντά και να ενημερώνεται για την κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι, ο Winkelmann ήταν επικεφαλής της ιταλικής φίρμας από το 2005 έως το 2016 και της Audi Sport τις χρονιές 2016-2017, ενώ από το 2018 κρατά στα χέρια τους τις τύχες της Bugatti.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης