Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο τριθέσιο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που εξελίσσει θα λανσαριστεί με το όνομα Speedtail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον διάδοχο της εμβληματικής F1 και θα είναι το ταχύτερο στην ιστορία της McLaren, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 391 χλμ./ώρα. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Την ανάπτυξη του νέου δημιουργήματος του Woking έχει αναλάβει το τμήμα McLaren Special Operations (MSO). Το project φέρει την κωδική ονομασία «BP23» και ανήκει στη σειρά Ultimate Series. Η διάταξη της καμπίνας είναι 1+2 θέσεων, με τον οδηγό να κάθεται στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζεται ως hyper-GT και θα παραχθεί σε μόλις 106 μονάδες. Όλα τα αντίτυπα έχουν προπωληθεί έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι μηχανικοί του τμήματος MSO συνεργάζονται ατομικά με τον κάθε ιδιοκτήτη, ώστε να φτιάξουν το κάθισμα πάνω στον σωματότυπό του και να εξατομικεύσουν το όχημα σύμφωνα με τα γούστα του.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της Speedtail θα γίνει στα τέλη του 2018, με τις παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο επόμενο έτος. Όπως έχει γίνει γνωστό, 30 από τα συνολικά 106 αυτοκίνητα προορίζονται για πελάτες στις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης