Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τον Μάρτιο του 2019, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, η Automobili Pininfarina θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία, το ηλεκτροκίνητο hypercar θα λανσαριστεί με το όνομα Battista, προς τιμήν του ιδρυτή του φημισμένου οίκου, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα ως κατασκευαστής. Η εμπορική πορεία του εξωτικού οχήματος έχει προγραμματιστεί για το 2020, τη χρονιά της 90ής επετείου της Pininfarina.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Battista χαρακτηρίζεται ως ένας «πύραυλος εδάφους», με εξωπραγματικές επιδόσεις, τεχνολογικές καινοτομίες και τέλεια αεροδυναμική. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τροφοδοτείται από το κινητήριο σύστημα της Rimac. Φέρει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης άνω των 1.900 ίππων και μέγιστης ροπής 2.340 Nm.

Τα 0-100 θα επιτυγχάνονται σε 1,9 δευτερόλεπτο και τα 0-300 σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα. Όσο για την αυτονομία, υπολογίζεται στα 500 χιλιόμετρα.

Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά υλικά, περιορίζοντας το βάρος στα 2.000 κιλά. Στο εσωτερικό, οι επιφάνειες είναι επενδεδυμένες από alcantara και carbon, στο ταμπλό υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες, ενώ μπροστά από το τιμόνι τοποθετήθηκε ψηφιακός πίνακας.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στο Cambiano της Ιταλίας και μόλις 150 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν. Όσο για το κόστος αγοράς, υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ (χωρίς τους φόρους). Μάλιστα, στο πρόγραμμα ανάπτυξης θα συμμετάσχει και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Nick Heidfeld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης