Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Οι αθλητικές διοργανώσεις όταν έχουν κάποιο σκοπό πάντα έχουν θετικά σχόλια.Για παράδειγμα η  σκυταλοδρομία Spetses Mini Marathon, έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων του αγώνα, που αποτελεί πλέον ορόσημο για το νησί των Σπετσών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όμως από αυτή την επέτειο γιορτάσθηκε και μια άλλη. Αυτή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία οι Σπέτσες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. Ως «σκυτάλη» του αγώνα χρησιμοποιήθηκε η Σπετσιώτικη Σημαία και ένα κλαδί ελιάς, ως φόρος τιμής στον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία και ταυτόχρονα ως μήνυμα ειρήνης. 

Σε απόλυτη σύμπνοια με το πνεύμα του Spetses Mini Marathon, η σκυταλοδρομία ξεκίνησε από το Ο.Α.Κ.Α. με ποδηλασία. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι δρομείς. Το τελευταίο σκέλος περιελάμβανε κολύμβηση από την Κόστα στις Σπέτσες. Την απόσταση των τριών χιλιομέτρων έκανε κολυμπώντας ο πρώην πρωταθλητής του υγρού στίβου, Γιάννης Δρυμωνάκος.

Επίσημος Συνεργάτης Μετακίνησης (Official Mobility Partner) της επετειακής συμβολικής σκυταλοδρομίας που διοργάνωσε το “Spetses Mini Marathon”, ήταν η Kosmocar η οποία για τις ανάγκες του αγώνα, διέθεσε ένα στόλο οχημάτων από τις μάρκες Volkswagen, Audi και Skoda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που διέθεσε ο Όμιλος της Kosmocar ήταν αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Κάποιοι από τους δρομείς ήταν  εργαζόμενοι της Kosmocar, που θέλησαν να έχουν ενεργή συμμετοχή στην ξεχωριστή σκυταλοδρομία. Συμμετείχε ακόμη ως μέλος της Skoda Team Greece η πρωταθλήτρια τριάθλου Τζένη Μπουλμέτη, που έχει πάρει μέρος  και διακριθεί πολλές φορές στο Spetses Mini Marathon.

Η ομάδα της Kosmocar εκτός από την αθόρυβη και ασφαλή μετακίνηση των αθλητών φρόντιζε για τον ανεφοδιασμό των αθλητών με τα απαραίτητα για την ενυδάτωση και τη διατήρηση της ενέργειάς τους. 
Τα βασικά μοντέλα που διατέθηκαν ήταν τα Volkswagen ID.3 και ID.4, το Audi e-tron Sportback και το Skoda Enyaq iV. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης