Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Όταν οι επίδοξοι κλέφτες θέλουν να αποσπάσουν ένα αυτοκίνητο από το γκαράζ του σπιτιού, συνήθως χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη μεθοδολογία. Με τη χρήση ενός ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εντοπίζουν το σήμα του χειριστηρίου (τύπου KeyFree) που βρίσκεται εντός της οικίας και στη συνέχεια ξεκλειδώνουν και εκκινούν το όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την απειλή κλοπής, η Ford εξέλιξε και εγκατέστησε στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των νέων Puma και Kuga, έναν νέο τύπο χειριστηρίου, ο οποίος μέσω αισθητήρα κίνησης ανιχνεύει αν το κλειδί βρίσκεται σε κίνηση ή όχι.

Εφόσον δεν κινείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 40 δευτερόλεπτων, το χειριστήριο μπαίνει αυτόματα σε διαδικασία «απενεργοποίησης», αποτρέποντας οποιαδήποτε απόπειρα υποκλοπής του σήματός του από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα.

Πρακτικά, με τον τρόπο αυτό είναι αδύνατο να καταφέρει κάποιος να εκκινήσει τον κινητήρα των Puma και Kuga, που εξοπλίζονται με το προηγμένο σύστημα «Ford KeyFree».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετακίνηση του χειριστηρίου από τον χρήστη το επαναφέρει αυτόματα σε κατάσταση πλήρους λειτουργικότητας όταν ο οδηγός πλησιάσει το αυτοκίνητό του. Αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια που εξασφαλίζουν στους πελάτες, όλα τα χειριστήρια έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά σε ακτίνα 2 μέτρων από τα αυτοκίνητα με τα οποία είναι συνδεδεμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη τεχνολογία κλειδιού είναι διαθέσιμη από το 2019 και στα Fiesta και Focus.

Κάνεις test drive σε ένα Ford και κερδίζεις 940 ευρώ

200 ίπποι και υψηλές επιδόσεις για το Ford Puma ST

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης