Πώς η Fiat Chrysler καθαρίζει τον αέρα στην καμπίνα των αυτοκινήτων;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 12:02
Πώς η Fiat Chrysler καθαρίζει τον αέρα στην καμπίνα των αυτοκινήτων;

Ένα πρωτοποριακό σύστημα απολύμανσης του εσωτερικού των οχημάτων και απομάκρυνσης των βακτηριδίων, ανέπτυξε η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών της Fiat Chrysler Automobiles.

To σύστημα ονομάζεται D-Fence και προσφέρει γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό σε 3 στάδια στα αυτοκίνητα των μαρκών Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Chrysler. Πιο συγκεκριμένα:

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας καθαρισμού γίνεται μέσω του ειδικού φίλτρου καμπίνας υψηλής απόδοσης από τη σειρά PRIME, το οποίο απομακρύνει σωματίδια και αλλεργιογόνους παράγοντες σε ποσοστό 100%. Παράλληλα το φίλτρο εξουδετερώνει σχεδόν πλήρως (98%) τη δημιουργία μούχλας και βακτηριδίων.

Τοποθετείται μεταξύ της καμπίνας και της εισαγωγής αέρα και φιλτράρει τόσο τον εξωτερικό αέρα που περνά από τους αεραγωγούς, όσο και τον αέρα που περνά μέσω του συστήματος κλιματισμού.

Στο δεύτερο στάδιο, ένας ειδικός καθαριστής με φίλτρο HEPA (high-efficiency particulate air) φιλτράρει τον αέρα που βρίσκεται μέσα στην καμπίνα καθαρίζοντας σε συνεχή βάση την ατμόσφαιρα από τα τοξικά αέρια της εξάτμισης και τον καπνό του τσιγάρου αλλά και εξουδετερώνοντας τα αερομεταφερόμενα βακτήρια σε ποσοστό 98%. Η συσκευή έχει συμπαγείς διαστάσεις, τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα, ενώ μπορεί να λειτουργεί με το αυτοκίνητο σε στάση (π.χ. πριν την είσοδο τον επιβατών) ή και εν κινήσει (π.χ. για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας σε κάποιο ταξίδι). 

Το τρίτο και τελικό στάδιο καθαρισμού που προσφέρει το D-Fence, πραγματοποιείται μέσω μιας προηγμένης συσκευής εκπομπής ακτινοβολίας UV, η οποία καταστρέφει σε ποσοστό 99% τα βακτήρια που πιθανά βρίσκονται στις επιφάνειες του αυτοκινήτου όπως π.χ. το τιμόνι, τα καθίσματα, κτλ. Η συσκευή είναι ιδιαίτερα συμπαγής και πραγματοποιεί τον καθαρισμό μέσα σε ένα διάστημα 5-10 λεπτών ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση.

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού η συσκευή διαχέει στην καμπίνα ακτινοβολία UVC η οποία απολυμαίνει τις επιφάνειες χωρίς να τους προκαλεί καμία φθορά, ή να αφήνει κάποια οσμή. Η τοποθέτηση και αυτής τη συσκευής είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να χρησιμοποιείται από το χρήστη όσο συχνά επιθυμεί.
Το D-Fence έχει λάβει όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ήδη διαθέσιμο και στην Ελλάδα μέσω του δικτύου διανομέων και επισκευαστών της FCA. Προσφέρεται είτε ως πακέτο, είτε κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του πακέτου D-Fence (και οι 3 συσκευές μαζί) είναι 307 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και της εργασίας για την αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 12:02