Πώς θα ονομάζεται το κορυφαίο αυτοκίνητο της Lotus;

Πώς θα ονομάζεται το κορυφαίο αυτοκίνητο της Lotus;

Τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου, η ιστορική φίρμα από το Norwich θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ένα εντυπωσιακό τετράτροχο.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η Lotus κατοχύρωσε πρόσφατα το όνομα Evija. Η συγκεκριμένη ονομασία είτε θα χρησιμοποιηθεί στο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό hypercar, είτε στο επερχόμενο sportcar.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες των Βρετανών, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το πρώτο. Το όχημα με κωδικό Type 130 θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering και όπως υποστηρίζει η εταιρεία, πρόκειται για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο οδηγικά αυτοκίνητο στην πολύχρονη ιστορία της.

Θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες, με την κατασκευή του να γίνεται εργοστάσιο του Hethel από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες, καθώς θα είναι χειροποίητο. Θα αποδίδει περίπου 1.000 ίππους, διαθέτοντας νέας γενιάς μπαταρίες για αυξημένη αυτονομία και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Όσο για την τιμή του, λέγεται ότι θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 11:02