Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την πιο αποδοτική και τεχνολογικά προηγμένη έκδοση του δημοφιλούς SUV, η οποία διακρίνεται για την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, παρουσίασε η φημισμένη γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Cayenne E-Hybrid, ένα όχημα ελευθέρου χρόνου υψηλών επιδόσεων, που συνδυάζει τον V6 3.0 biturbo βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 462 ίππους και 700 Nm ροπής από τις 1.000 σ.α.λ. Για την ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει μία μπαταρία χωρητικότητας 14.1 kWh, η οποία φορτίζει μέσω απλού φορτιστή σε περίπου 8 ώρες και μέσω φορτιστή 7.2 kW σε 2 ώρες και 20 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός μπορεί να διανύσει αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια 44 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου όταν χρησιμοποιείται το μοτέρ εσωτερικής καύσης να κυμαίνεται στα 3,2 – 3,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων να είναι στα 72 – 78 γρ./χλμ.

Παρά το αυξημένος βάρος του αυτοκινήτου (2.295 κιλά), οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 19,1΄΄, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα.

Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις της Cayenne, η υβριδική φέρει ζάντες 22 ιντσών, πράσινα διακοσμητικά, νέο head-up display, καθίσματα και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα πακέτα Sport Chrono και Porsche InnoDrive, με έξι λειτουργίες οδήγησης (Sport, Sport Plus, E-Power, Hybrid Auto, E-Hold και E-Charge).

Η εμπορική πορεία της Porsche Cayenne E-Hybrid ξεκίνησε από τη Γερμανία, με την τιμή στην τοπική αγορά να διαμορφώνεται στα 89.822 ευρώ. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα λανσαριστεί το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης