Η κορυφαία έκδοση της υπέροχης 911 είναι γεγονός. Η Porsche παρουσίασε επίσημα την GT3 RS των 500 ίππων, ένα από τα καλύτερα και ταχύτερα sportcar της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την GT3, είναι φαρδύτερη κατά 50 χλστ. εμπρός και 30 χλστ. πίσω, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM έχει διαφορετικές ρυθμίσεις, οι τροχοί είναι διαστάσεων 265/35R20 εμπρός και 325/30R21 πίσω, φέρει εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες, με τα κεραμικά φρένα να έχουν διάμετρο 380 χλστ.

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 1.420 κιλά, χάρη στη χρήση αλουμίνιου στο αμάξωμα, την οροφή από μαγνήσιο, τα παράθυρα από πολυκαρβονικό πλαστικό και το ανθρακονημάτινο κάλυμμα του κινητήρα και τα εμπρός φτερά. Τα μπάκετ καθίσματα είναι από CFRP (carbon fiber reinforced plastic), με το roll cage και τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την GT3, η RS έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και τεράστια πίσω πτέρυγα. Η καμπίνα είναι επενδυμένη με alcantara, το τιμόνι καινούργιο, το στροφόμετρο λευκό και οι κλασικές χειρολαβές έχουν αντικατασταθεί με ιμάντες.

Για την κίνηση φροντίζει ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4.0 λίτρων, απόδοσης 500 ίππων και 460 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK 7 σχέσεων. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-100 σε 10,9’’, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα. Εξοπλίζεται με το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό με πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής και το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς (PSM).

Η εμπορική διάθεση της νέας 911 GT3 RS θα ξεκινήσει από την Γερμανία τους επόμενους μήνες, με την τιμή να ορίζεται στα 181.690 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης