Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το απόλυτο SUV, ένα από τα πιο ικανά αυτοκίνητα εκτός δρόμου και συνάμα πιο κομψά και πολυτελή, δημιούργησε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα G650 Landaulet αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις στην έκθεση της Γενεύης, όπου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα. Το αυτοκίνητο φέρει τα σήματα τόσο της Mercedes όσο και της Maybach, με την ονομασία Landaulet να τονίζει τη χλιδή και την αφθονία αποκλειστικών στοιχείων. Βασίζεται στην G500 4×4², φέρει υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, φώτα full LED, μεγάλους θόλους τροχών, αναβαθμισμένους άξονες και σύστημα πέδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς G, έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 57,8 εκατοστά, πατά σε ελαστικά διαμέτρου 325/55 με ζάντες 22 ιντσών και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 45 εκατοστά. Διαθέτει τρία μπλοκέ διαφορικά και ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση, εξασφαλίζοντας ασφαλείς μετακινήσεις σε όλες τις διαδρομές.

Τροφοδοτείται από τον θηριώδη V12 6.0 twin-turbo κινητήρας απόδοσης 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων. Παρά το βάρος των 3,3 τόνων οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό της G650 Landaulet είναι εκπληκτικό, προσφέροντας στους επιβάτες μοναδικά επίπεδα άνεσης και πληθώρα συστημάτων για την ψυχαγωγία και την ασφάλεια τους. Όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας, τα πίσω καθίσματα είναι ανεξάρτητα, ανακλινόμενα, πλήρως ηλεκτρικά και με λειτουργία μασάζ.

Ανάμεσα στον οδηγό και τους πίσω επιβάτες υπάρχει γυάλινο διαχωριστικό όπως στις λιμουζίνες, ενώ δεν λείπουν τα τραπεζάκια, οι οθόνες τύπου tablet, ο προσωπικός κλιματισμός και οι ποτηροθήκες. 

Το εντυπωσιακό SUV της Mercedes-Maybach θα παραχθεί σε μόλις 99 μονάδες, με την κατασκευή να γίνεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Graz, της Αυστρίας. Απευθύνεται στους εκλεκτούς πελάτες της μάρκας, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης