Την άνοιξη του 2013, ο οίκος Pininfarina παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα το οποίο δημιουργήθηκε προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρείας, Sergio Pininfarina, και βασίζεται στη Ferrari 458 Spider.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα χρόνο αργότερο, δόθηκε η έγκριση για παραγωγή, με τον οίκο να προχωρά στην κατασκευή έξι μονάδων, σε συνεργασία με τη Ferrari. Όπως ήταν φυσικό, όλα τα αντίτυπα της Ferrari Pininfarina Sergio πωλήθηκαν αμέσως, παρά την τιμή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη Sergio παραδόθηκε στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι, η δεύτερη πουλήθηκε στην Ιαπωνία, οι επόμενες τρεις πήγαν στις ΗΠΑ και μόλις μία παρέμεινε στην Ευρώπη, για λογαριασμό ενός εκλεκτού πελάτη από την Ελβετία. Ο τελευταίος, αποφάσισε να βγάλει προς πώληση το συλλεκτικό και σπάνιο roadster, ζητώντας το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους ενδιαφέρονται, είναι βαμμένο σε κίτρινο χρώμα, φέρει ανθρακί ζάντες με την υπογραφή του Pininfarina, διαφανή φωτιστικά σώματα, roll-bar, κάλυμμα κινητήρα με εισαγωγές αέρα και τη χαρακτηριστική διχρωμία.

Το εσωτερικό έχει τα χρώματα και τα υλικά που είχε επιλέξει ο εκλιπών Sergio Pininfarina. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα είναι διακοσμημένα με κίτρινες  ραφές, στο τιμόνι υπάρχει το λογότυπο του ιδρυτή του οίκου, με τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και alcantara να ολοκληρώνουν την εικόνα.

Τροφοδοτείται από τον V8 4,5 λίτρων κινητήρα της 458 Spider με τους 605 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Φυσικά, η κίτρινη Sergio είναι σε άριστη κατάσταση και δείχνει σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο. Στο οδόμετρο γράφει μόνο 118 χιλιόμετρα, με τον ιδιοκτήτη να την έχει μόνιμα κλεισμένη στο γκαράζ του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης