Ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει να εισβάλλει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, πουλώντας αυτοκίνητα μέσω του διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, η Amazon θέλει να γίνει ο ηλεκτρονικός αντιπρόσωπος οχημάτων στη Γηραιά Ήπειρο, έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες επαφές για έναρξη της δραστηριότητας σε βασικές αγορές. Μάλιστα, λέγεται ότι η εταιρεία έχει ορίσει τον Christoph Moeller ως υπεύθυνο ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έχει προχωρήσει στην πρόσληψη έμπειρων στελεχών από τον χώρο του αυτοκινήτου. Η Amazon θα έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο και η πρώτη χώρα από την οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα διαδικτυακής πώλησης θα είναι η Αγγλία.

Να σημειώσουμε ότι, η Amazon έχει τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου. Έδρα της είναι το Σιάτλ στις ΗΠΑ και ιδιοκτήτης ο Τζεφ Μπέζος. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πουλά ήδη αυτοκίνητα, ενώ συνεργάζεται και με τη Fiat στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης