Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένουμε με ανυπομονησία είναι το ολοκαίνουριο SUV της ιαπωνικής φίρμας. Το Ariya είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται ανάμεσα στα Qashqai και X-Trail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αγορές της Ευρώπης – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – θα διατεθεί μέσα στο 2021. Ωστόσο, η ζήτηση για το όχημα είναι ήδη πολύ μεγάλη. Όπως αναφέρει η Nissan, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του Ariya.

Το Όσλο, το Λονδίνο, το Ελσίνκι, το Παρίσι και η Μαδρίτη είναι οι πέντε πόλεις στην κορυφή της λίστας, όπου κατοικούν αυτοί οι ενδιαφερόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ariya είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη Nissan. Αντιπροσωπεύει τη διακριτική νέα σχεδιαστική γλώσσα, τον διαχρονικό ιαπωνικό φουτουρισμό και το όραμα της εταιρείας για ένα πιο συνδεδεμένο και ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Εξοπλίζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις, με κίνηση στους δύο τροχούς ή στους τέσσερις και με ισάριθμους τύπους μπαταριών. Τα δικίνητα θα προσφέρονται με μπαταρίες χωρητικότητας 65 kWh και 90 kWh και απόδοσης 217 και 242 ίππων αντίστοιχα.

Τα τετρακίνητα από την άλλη φέρουν το σύστημα e-4ORCE και τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Αποδίδουν 258 ίππους στην έκδοση με την μπαταρία των 65kWh και 306 σε αυτή με τα 90 kWh. Επίσης θα υπάρξει και έκδοση Performance με 394 ίππους και ροπή 600 Nm.

Η αυτονομία κυμαίνεται από 340 έως 500 χιλιόμετρα και το κύκλωμα του οχήματος υποστηρίζει φόρτιση με μέγιστη ισχύ έως και 130 kW και μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά μέσω φορτιστή 350Α.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης