Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το μέλλον της αυτοκίνησης μπορεί να περιγραφεί από δύο λέξεις: ηλεκτρισμός και SUV. Η Polestar που μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στο παγκόσμιο παιχνίδι, παρουσίασε το πρώτο SUV στην ιστορία της, το Polestar 3.
Ένα επιβλητικό όχημα το οποίο με μεταξόνιο στα 2.985χλστ. έρχεται να τα βάλει με μεγαθήρια της κατηγορίας όπως η Porsche Cayenne και να αποδείξει πως ο εξηλεκτρισμός δίνει το περιθώριο για πιο σκληρό ανταγωνισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική έκδοση του μοντέλου εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έχοντας ισχύ 489 ίππων και 840 Nm ροπής. Η κίνηση φυσικά μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς δίνοντας στο μεγάλο SUV την δυνατότητα να επιταχύνει 0-100 σε 5 δευτ. Με την προσθήκη μάλιστα του πακέτου Performance, το μοντέλο ανεβάζει την ιπποδύναμη του στα 517 άλογα και ρίχνει το χρόνο της επιτάχυνσης στα 4.7δευτ., έχοντας 22άρες ζάντες και ελαστικά Pirelli P-Zero.

Η μπαταρία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι 111 kWh και είναι σε θέση να προσφέρει στο μοντέλο αυτονομία που αγγίζει τα 482χλμ. Ένα νούμερο που μειώνεται στα 434 χλμ. στην γρήγορη έκδοση Performance, ενώ σχετικά με τη φόρτιση, μπορεί να αξιοποιήσει μέχρι και 250 kW, γεμίζονται από το 10 έως το 80%  σε μόλις 30 λεπτά.

Φυσικά η εικόνα του είναι μοντέρνα με στενούς προβολείς μπροστά και μία LED φωτιζόμενη μπάρα στο πίσω μέρος, να το ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Η φουτουριστική αυτή σχεδίαση περνάει και στο εσωτερικό όπου μία οθόνη αφής 14,5 ιντσών βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα εφοδιασμένη με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android Automotive της Polestar. Η λίστα με τη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού θεωρείται υπερπλήρης με κορυφαία λειτουργία το πακέτο Pilot το οποίο ανήκει στην κατηγορία αυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη παρτίδα Polestar 3 θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Volvo στο Τσενγκντού, στην Κίνα, και θα φτάσει στους πελάτες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας στα τέλη του 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης