Στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2019, αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική πορεία του ολοκαίνουργιου SUV της γαλλικής φίρμας στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C5 Aircross θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες, τον πολυβραβευμένο τρικύλινδρο βενζίνης 1.2 PureTech απόδοσης 130 ίππων και τους diesel BlueHDi 130 και BlueHDi 180. Λίγο αργότερα ωστόσο, θα υπάρξει και μία plug-in hybrid έκδοση, όπως ανακοίνωσε η Citroen.

Μάλιστα, στην έκθεση του Παρισιού, τον Οκτώβριο, η εταιρεία θα παρουσιάσει την έκδοση προ-παραγωγής του C5 Aircross PHEV. To αυτοκίνητο συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1.6 PureTech των 180 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80kW. Η συνδυαστική απόδοση φθάνει τους 225 ίππους, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει η μπαταρία 13,2kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Φορτίζει σε δύο ώρες μέσω Wallbox 32A και σε 8 ώρες από απλή οικιακή πρίζα. Το C5 Aircross μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και με μέγιστη ταχύτητα τα 135 χλμ./ώρα. Όταν δουλεύουν και οι δύο κινητήρες συγχρόνως, οι εκπομπές ρύπων είναι κάτω από 49 γρ./χλμ.

Αισθητικά, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές εκδοχές, εκτός από την ειδική υποδοχή φόρτισης, τα ένθετα που προβάλλουν τα plug-in hybrid χαρακτηριστικά και τις νέες απεικονίσεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο SUV της Citroen;


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης