Αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε αδύνατο, γίνεται πραγματικότητα. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα λανσάρουν αυτοκίνητα που μπορούν να κινηθούν χωρίς τη συνδρομή του οδηγού.

Μια από αυτές είναι και η Ford. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και CEO της αμερικανικής φίρμας, Mark Fields, το 2021 θα κυκλοφορήσει το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα μαζικής παραγωγής, προδιαγραφών SAE για επαγγελματική χρήση, σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σκοπό αυτό, η εταιρία επενδύει και συνεργάζεται με τέσσερις νεοφυείς εταιρίες (startups) που θα υποστηρίξουν την εξέλιξη του αυτόνομου οχήματος, διπλασιάζοντας την ομάδα της στη Silicon Valley και υπερδιπλασιάζοντας τις εγκαταστάσεις της στο Palo Alto. Η κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων το 2021 είναι μέρος του Ford Smart Mobility, του σχεδίου της εταιρίας να ηγηθεί στον τομέα της τεχνολογίας και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνδεσιμότητα, μετακίνηση, εμπειρία πελατών και ανάλυση και διαχείριση δεδομένων.

Το πρωτοποριακό όχημα εξελίσσεται εδώ και 10 χρόνια, με την εταιρεία να πραγματοποιεί δοκιμές με περίπου 30 αυτοοδηγούμενα Mondeo Hybrid sedans στους δρόμους της Καλιφόρνια, της Αριζόνα και του Μίσιγκαν, κάτω από όλες τις συνθήκες. Από αστικό περιβάλλον, έως κίνηση στο χιόνι και στο απόλυτο σκοτάδι. Στόχος της Ford, είναι να βελτιώσει την ασφάλεια και να δώσει λύση σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις για εκατομμύρια ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης