Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στις 28 Ιανουαρίου, η ισπανική φίρμα θα παρουσιάσει την τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου hatcback μοντέλου, ένα υψηλής αισθητικής αυτοκίνητο με high-tech τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο εβδομάδες πριν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια, η Seat έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη μία teaser φωτογραφία, όπου απεικονίζεται το πίσω τμήμα του αμαξώματος. Όπως βλέπουμε, το όνομα Leon είναι γραμμένο καλλιτεχνικά στο κέντρο της πόρτας, ενώ τα φωτιστικά σώματα ενώνονται με μία LED λωρίδα, προσφέροντας ένα εξαιρετικό light show.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένο μεταξόνιο σε σχέση με το τωρινό, γεγονός που ευνοεί την ευρυχωρία στο εσωτερικό. Η καμπίνα είναι πλήρως αναβαθμισμένη, εξοπλίζεται με μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων, ολοκαίνουργια οθόνη αφής, νέα κονσόλα και τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων με λειτουργία over the air, με τον κλιματισμό και τις υπόλοιπες λειτουργίες να ελέγχονται με πλήκτρα αφής.

Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνο η Seat, το μικρομεσαίο hatchback φέρει καινοτόμο σύστημα φωτισμού Full LED, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες, με τον εσωτερικό φωτισμό LED wraparound να ενισχύει την οδική εμπειρία.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το Leon θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά σύνολα με το νέο Golf, διαθέτοντας ακόμη και plug-in υβριδικές εκδόσεις.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης