Ακραία αεροδυναμική, σχεδίαση που θυμίζει αγωνιστικό όχημα, προηγμένες τεχνολογίες, περιορισμένο βάρος, ειδικά ελαστικά, πανίσχυρος κινητήρας και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Venom F5 της Hennessey θα είναι το απόλυτο τετράτροχο δρόμου. Ένα αριστοτεχνικά εξελιγμένο hypercar που ξεπερνά οτιδήποτε κινείται στην άσφαλτο, αγγίζοντας εξωπραγματικά νούμερα.

Όπως είχε ανακοινώσει πέρυσι η αμερικανική μάρκα, το Venom F5 τροφοδοτείται από έναν V8 7,4 biturbo αλουμινένιο κινητήρα απόδοσης 1.600 ίππων και 1.762 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 2 δευτερόλεπτα, τα 0-300 σε 10΄΄ και τα 0-400 σε λιγότερο από 20΄΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την τελική ταχύτητα, στόχος είναι πιάσει το απίστευτο νούμερο των 500 χλμ./ώρα. Το υπερηχητικό hypercar της Hennessey θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Αύγουστο, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Έναν μήνα αργότερα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές, οπότε τότε θα γνωρίζουμε τι πραγματικά μπορεί να κάνει στον δρόμο.

Στην παραγωγή θα μπει το 2020 και σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στο 1,6 εκατομμύριο δολάρια χωρίς τους φόρους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης