Τον ερχόμενο Μάρτιο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η βαυαρική φίρμα θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ian Robertson, το όχημα θα κινείται με αυτόματο πιλότο και δεν θα έχει καν τιμόνι. Φυσικά, πρόκειται απλά για ένα concept επίδειξης και δεν θα περάσει στην παραγωγή, τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία, καθώς η τεχνολογία δεν προσφέρει ακόμα τα απαιτούμενα επίπεδα ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Robertson είπε πως θα χρειαστεί χρόνος για να τελειοποιηθούν όλα τα συστήματα και ένα πλήρως αυτόνομο όχημα να μπορεί να διαχειριστεί επικίνδυνες καταστάσεις. «Σε περίπτωση που ένα φορτηγό κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό σας, τότε τι απόφαση πρέπει να πάρει το λογισμικό; Να προσπαθήσει να αποφύγει την πρόσκρουση, βγάζοντας το όχημα εκτός δρόμου, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με κίνδυνο να τρακάρει με άλλο αυτοκίνητο, να παρασύρει κάποιον πεζό ή να αφήσει το φορτηγό να πέσει πάνω του; Όλα αυτά πρέπει να λυθούν λοιπόν, πριν πούμε ότι είμαστε έτοιμοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης