Η νέα σειρά μοντέλων «i» της BMW έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα. Το πρώτο που ήρθε στη χώρα μας είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο i3, το οποίο φορτίζεται από πρίζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαυαρική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι στο μέλλον θα λανσάρει μια νέα τεχνολογία με φωτοβολταικά πάνελ τα οποία θα συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια και με αυτή θα φορτίζει το αυτοκίνητο.

Πρόσφατα, η BMW DesignworksUSA, παρουσίασε το «i solar carport concept», ένα ηλιακό γκαράζ που αναλαμβάνει τη φόρτιση του ηλεκτροκίνητου i3, αλλά και του plug-in hybrid i8 που θα δούμε πολύ σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «i solar carport concept», είναι κατασκευασμένο από μπαμπού, ανθρακονήματα και προηγμένους ηλιακούς συλλέκτες που παράγουν ηλεκτρισμό. Μέσω του συστήματος «i Wallbox Pro», εκμεταλλεύεται τον παραγόμενο ηλεκτρισμό, φορτίζει με όση ενέργεια απαιτείται το αυτοκίνητο και την υπόλοιπη ενέργεια την αποθηκεύει, έτσι ώστε να τη χρησιμοποιήσεις στο σπίτι.

Αν είναι χειμώνας και δεν υπάρχει αρκετός ήλιος, το σύστημα μπορεί να συνδεθεί με το συμβατικό δίκτυο στο σπίτι, έτσι ώστε να φορτίζεται το αυτοκίνητο στο ηλιακό γκαράζ, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης