680 ίπποι και 850 Nm ροπής. 0-100 σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα. Το πολυτελές τετραθέσιο sport αυτοκίνητο της Porsche είναι ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τον όγκο και το βάρος της, η Panamera Turbo S E-Hybrid προσφέρει στον οδηγό μοναδικές στιγμές απόλαυσης, ακόμη και μέσα σε μία απαιτητική πίστα όπως αυτή του Vancouver Island Motorsport Circuit. Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα ένα υπέροχο on-board video, με τη γερμανική μπερλίνα να κινείται με χάρη ανάμεσα στις στροφές. Βέβαια, θα επιθυμούσαμε ο ήχος να ήταν πιο μπάσος και άγριος, αλλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης όλα είναι πιο αθόρυβα.

Θυμίζουμε ότι, το υβριδικό μοντέλο τροφοδοτείται από τον V8 4.0 λίτρων κινητήρα και ένα προηγμένο ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 14,1 kWh. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK οκτώ σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα χωρίς να καίει ούτε ένα λίτρο καυσίμου και φορτίζει από απλή πρίζα σε λιγότερο από 2,5 ώρες. Σε κανονικές συνθήκες η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα όπως υποστηρίζει η εταιρεία από τη Στουτγάρδη, η ηλεκτρική κατανάλωση 16.2 kWh/100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 66 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης