Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα αυτοκίνητα που τροποποιούνται ώστε να αγωνιστούν σε αγώνες Dragster έχουν τεράστια ιπποδύναμη. Ιπποδύναμη που αρκετές φορές κάνει τις μπροστινές ρόδες να σηκωθούν αρκετά εκατοστά από το έδαφος, πριν έρθουν ξανά σε επαφή με το ειδικό οδόστρωμα της πίστας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημερινό βίντεο, ο Spiers δοκίμαζε στο 400άρι τη νέα του Ford Mustang στο State Capital Raceway στη Λουιζιάνα στις 19 Μαρτίου. Καθώς ήταν προπόνηση, δεν αγωνιζόταν δίπλα του κάποιο άλλο αυτοκίνητο, ενώ φίλοι του τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα από την αρχή της πίστας. 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλάνα είναι σοκαριστικά, καθώς το αυτοκίνητο μετά από πετυχημένη και πολύ γρήγορη εκκίνηση, ανασήκωσε τις μπροστινές ρόδες και τελικά απογειώθηκε ολόκληρο. Αφού ταξίδεψε αρκετά μέτρα στον αέρα, προσγειώθηκε άτσαλα, με το καπό να εκσφενδονίζεται στην διπλανή, ευτυχώς άδεια, λωρίδα. 

Η Mustang κατασκευάστηκε από την Bad Habitz Fabrication, στο Picayune του Μισισιπή. Σε μια δήλωση, το κατάστημα είπε ότι η ομάδα εξακολουθούσε να δοκιμάζει και να συλλέγει δεδομένα από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου όταν συνέβη το περιστατικό. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά με την ομάδα που είχε φτιάξει το αυτοκίνητο να αναφέρει πως η υπερβολική ιπποδύναμη μαζί με μία πολύ ισχυρή ριπή ανέμου ήταν η αιτία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης