Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το εργοστάσιο του Martorell άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το ολοκαίνουριο SUV υψηλών επιδόσεων της νεοσύστατης μάρκας του ισπανικού ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή του Formentor, του πρώτου αυτοκινήτου που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την Cupra, ξεκίνησε στη μεγαλύτερη μονάδα εγκαταστάσεων της Seat, στη Βαρκελώνη. 3.000 εργαζόμενοι -χωρισμένοι σε 3 βάρδιες- έχουν αναλάβει την κατασκευή του εντυπωσιακού SUV, με 160 μονάδες να βγαίνουν από το εργοστάσιο κάθε μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει άμεσα, με τον διάσημο τερματοφύλακα και παγκόσμιο πρεσβευτή της Cupra, Marc ter Stegen, να λαμβάνει πρώτος τα κλειδιά του Formentor από τον επικεφαλής του ομίλου Seat, Wayne Griffiths.

Το μοντέλο σηματοδοτεί την είσοδο της φίρμας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ακρωτήριο του νησιού της Μαγιόρκα, συνδυάζει το δυναμικό DNA με τις τεχνολογίες αιχμής, έχοντας συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση, λειτουργικό εσωτερικό και υψηλής απόδοσης κινητήρες.

Θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του κορυφαίου δίλιτρου μοτέρ βενζίνης των 310 ίππων και του plug-in υβριδικού συνόλου με τους 245 ίππους και την αυτονομία των 50 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι πρώτες αφίξεις του Formentor στη χώρα μας αναμένονται πολύ σύντομα. Οι τιμές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης