Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την τελευταία μονάδα της νέας γενιάς της 911 Speedster που βγήκε από το εργοστάσιο του Zuffenhausen στη Στουτγάρδη θα βγάλει σε δημοπρασία ο οίκος RM Sotheby’s, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλεκτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Οnline Only του οίκου και τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν από την Porsche Β. Αμερικής στον οργανισμό United Way Worldwide’s COVID-19. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές από την Τετάρτη 15 Απριλίου έως την Τετάρτη 22 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπέροχο sportcar παρήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι το τελευταίο από τα 1.948 αντίτυπα που βγήκαν συνολικά από το εργοστάσιο.

Θυμίζουμε ότι η 911 Speedster κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από τη δημιουργία του αρχικού σπορ μοντέλου της φίρμας. Εξελίχθηκε από το Porsche Motorsport Centre. Βασίζεται στην 911 Carrera 4 Cabriolet, υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την αυθεντική 356 Speedster του 1948. Επίσης αρκετά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, με την εξάτμιση τιτανίου να προέρχεται από την GT3 RS.

H παροχή για τον ανεφοδιασμό καυσίμου έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, όπως ακριβώς στα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι καθρέφτες με το εκπληκτικό σχέδιο μαγεύουν τα βλέμματα, ενώ πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων βρίσκεται το παραδοσιακό κάλυμμα από ανθρακονήματα.

Από carbon είναι και η βάση των καθισμάτων, με τις επιφάνειες στο εσωτερικό να καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας. Από τον εξοπλισμό λείπουν βασικά αξεσουάρ, όπως το σύστημα πολυμέσων και το ηχοσύστημα, ενώ η παραδοσιακή υφασμάτινη οροφή έχει αντικατασταθεί από αφαιρούμενο κάλυμμα.

Για την κίνηση φροντίζει ο boxer 4.0  λίτρων κινητήρας της 911 GT3 απόδοσης 500 ίππων στις 9.000 σ.α.λ., ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Όσο για την τιμή, στη Γερμανία κοστίζει 269.274 ευρώ.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης