Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους και πιο συγκεκριμένα προς τα τέλη του καλοκαιριού, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πολυαναμενόμενο ID.3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Volkswagen, ένα προηγμένο τεχνολογικά hatchback που βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο MEB, διακρίνεται για την εκφραστική εξωτερική εικόνα, την αεροδυναμική, το επαναστατικό εσωτερικό με τον σχεδιασμό «Open Space» για επιπλέον χώρο και την αποδοτικότητα του ηλεκτρικού συνόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh, 58 kWh και 77 kWh και αυτονομία 330, 420 και 520 χιλιόμετρα, αντίστοιχα. Στη Γερμανία, η τιμή του ξεκινά κάτω από 30.000 ευρώ, με τη γερμανική εταιρεία να προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για τις μπαταρίες του ID.3.

Επίσης, εξοπλίζεται με τα πιο πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης. Το ID.3 αλληλοεπιδρά τόσο με τον οδηγό όσο και με το περιβάλλον, με τους κατόχους να γνωρίζουν διαισθητικά και άμεσα τι είναι τι στον πίνακα οργάνων.

Μπροστά από τον πίνακα οργάνων έχει τοποθετηθεί το νέας γενιάς Head Up Display (HUD) επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Πρόκειται για ένα από τα πιο θεαματικά συστήματα, προβάλλοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ.

Οι ενδείξεις και τα γραφήματα απεικονίζονται έγχρωμα, προσφέροντας μια εκπληκτική εμπειρία στον οδηγό. Το εντυπωσιακό είναι πως, οι πληροφορίες τοποθετούνται οπτικά σε μια απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης